Nuevo libro

Ρολό πατάτας γεμιστό με ζαμπόν και τυρί

Θα φτιάξουμε ένα νόστιμο ελβετικό ρολό όπου το ρολό θα είναι πουρές πατάτας και η γέμιση θα είναι τυρί και ζαμπόν, αν και παραδέχεται πολλά άλλα είδη: κιμά, μανιτάρια, λαχανικά κ.λπ. 

Το ρολό πατάτας φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο σαν να φτιάχναμε νιόκι, μόνο "οικογενειακό" μέγεθος. Μόλις γεμιστεί, θα το μαγειρέψουμε αντί να το βράσουμε σαν νιόκι, αλλά λόγω του μεγέθους του δεν γίνεται να το τελειώσουμε έτσι. Θα δείτε ότι είναι πολύ εύκολο να το κάνετε.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

για το ρολό

  • 1 κιλό (2,2 λίβρες) πατάτες
  • 200 γραμμάρια (7 ουγγιές) αλεύρι
  • 1 αυγό + 1 αβγό για να βάψετε το ρολό
  • 50 γραμμάρια (1,8 oz) τριμμένο τυρί (μοτσαρέλλα, παρμεζάνα, γραβιέρα κ.λπ.)
  • Αλας
  • μαύρο πιπέρι

για γέμιση

  • 200 γραμμάρια (7 ουγγιές) μαγειρεμένο ζαμπόν σε φέτες
  • 150 γραμμάρια (5,3 oz) τυρί κομμένο σε φέτες (γραβιέρα, edam κ.λπ.)
  • 50 γραμμάρια (1,8 oz) τριμμένο τυρί

Βράζουμε ολόκληρες τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε από το νερό και τα ξεφλουδίζουμε περνώντας τα από τον τροφόμυλο ή απλά συνθλίβοντάς τα με ένα πιρούνι.

Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το τριμμένο τυρί και ένα χτυπημένο αυγό με τις πατάτες. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι.

Ζυμώστε καλά μέχρι να πάρετε μια εύκαμπτη και ελαφρώς κολλώδη μπάλα.

Τοποθετήστε τη μπάλα σε λαδόκολλα. Θα χρησιμοποιηθεί για το ψήσιμο αλλά και για την κατασκευή του βραχίονα σε ρολό.

Ισιώστε τη μπάλα με έναν πλάστη μέχρι να έχετε μια επίπεδη ζύμη πάχους 1 cm / 0,4 ίντσες (αυτό το πάχος έχει σημασία, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο).

Προσπαθήσαμε να του δώσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα, λίγο πολύ.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με φέτες ζαμπόν και τοποθετούμε πάνω τους φέτες τυρί. Τέλος, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί.

Τυλίγουμε προσεκτικά τη ζύμη με τη βοήθεια χαρτιού ψησίματος για να κλείσει η γέμιση.

Βάψτε το εξωτερικό του ρολού με αυγό (όλα χωρίς να αφαιρέσετε το μπράτσο του χαρτιού ψησίματος).

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (356 F).

Τοποθετήστε το μπράτσο και ψήστε για 20 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, συνδέστε τη σχάρα για να πάρει ένα καφέ χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό, κόβοντας σε φέτες.

Είναι ίναι εύκολο. Λοιπόν, σκεφτείτε πολλές άλλες γεμίσεις και θα δείτε ότι μπορούν να γίνουν εκατοντάδες παραλλαγές.