Nuevo libro

Κρέμες, τα πιο δημοφιλή ουγγρικά αρτοσκευάσματα

Μετά το κέικ Dobos, οι κρέμες είναι το πιο δημοφιλές γλυκό στην Ουγγαρία. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι το Dobos είναι πιο κυριακάτικο και επίσημο, ενώ τα krémes προσφέρονται καλύτερα για μια γεύση που συνοδεύει έναν καφέ ή ως καθημερινό επιδόρπιο.

Είναι μια ζελατινοποιημένη κρέμα βανίλιας που περικλείεται ανάμεσα σε δύο στρώσεις πάστας που δεν είναι ακριβώς σφολιάτα αλλά που, για λόγους απλότητας, θα χρησιμοποιήσουμε.

Μοιάζουν λίγο με τις σφολιάτες κρέμα που βρίσκουμε εδώ τριγύρω αλλά πολύ πιο αφράτες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ :

  • 2 φύλλα σφολιάτας

Για την κρέμα βανίλιας

  • 500 ml γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 6 αυγά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 6 φύλλα ζελατίνης

Για διακόσμηση

  • 1 Γυαλί ζάχαρης

Πρώτα από όλα θα ψήσουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τα ξετυλίγουμε στο ταψί του φούρνου, με λαδόκολλα, και τα ζεσταίνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Είναι βολικό, πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο, να μαρκάρετε μερικά τετράγωνα στην επιφάνεια τουλάχιστον ενός φύλλου σφολιάτας για να είναι πιο εύκολο να σχιστούν αργότερα. Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και κρατάμε.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κλαδί βανίλιας σπασμένο σε πολλά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και όταν βράσει το γάλα αφαιρούμε αφήνοντας τη βανίλια μέσα για τουλάχιστον μισή ώρα.

Φιλτράρουμε το γάλα για να φύγει η βανίλια και το επαναφέρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα που προκύπτει στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει.

Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας καλά.

Τοποθετήσαμε το φύλλο της σφολιάτας που δεν ήταν σημειωμένο στον πάτο ενός ορθογώνιου δίσκου που δεν ήταν πολύ ψηλό.

Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Σε 2 ή 3 ώρες η κρέμα θα έχει ζελατινοποιηθεί.

Βγάζουμε από το ψυγείο και τοποθετούμε από πάνω το πιάτο που είχαμε σημαδέψει με τα τετράγωνα. Κόβουμε τις μερίδες και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, έτοιμες για σερβίρισμα,

Ένα γλυκό που δεν θα ξεχάσετε, σίγουρα.