Nuevo libro

Dolce Varese, το ιταλικό κέικ φτιαγμένο με πολέντα

Η πολέντα είναι ένα τυπικό φαγητό που καταναλώνεται ως χυλός ή συνοδευτικό και κύριο συστατικό του είναι το καλαμποκάλευρο. Είναι χαρακτηριστικό της βόρειας Ιταλίας, αλλά καταναλώνεται επίσης στη Ρουμανία (το περίφημο mamaliga) και σε μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής. Είναι πολύ ευέλικτο, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού, ως συνοδευτικό (αντί για ζυμαρικά ή πατατάκια, για παράδειγμα) και ακόμη και για την παρασκευή γλυκών όπως αυτό, γνωστό ως Dolce Varese.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    • 100 γραμμάρια κορν φλάουρ

    • 80 γραμμάρια αλεύρι λευκού σίτου

    • 100 γραμμάρια βούτυρο

    • 120 γραμμάρια ζάχαρη

    • 70 γραμμάρια πολύ ψιλοκομμένα αμύγδαλα

    • 2 αυγα

    • Μισό φλιτζάνι ρούμι*

    • 1 κουταλιά της σούπας εσάνς βανίλιας ή 2 ζάχαρη βανίλιας

    • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

    • Ζάχαρη άχνη

* Μπορεί να είναι ένα άλλο ποτό όπως κονιάκ, αμαρέτο κ.λπ.

Αρχικά, χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο και καλά κοσκινισμένα το κορν φλάουρ και το λευκό αλεύρι, τη χημική μαγιά, τη βανίλια, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μείνει μια ομοιογενής μάζα χωρίς σβόλους.

Στη συνέχεια, αδειάζετε αυτή τη ζύμη σε μια μακρόστενη φόρμα αλουμινίου καλά αλειμμένη με βούτυρο ή σιλικόνη. Το Dolce de Varese είναι φτιαγμένο σε ένα μακρόστενο καλούπι με τυπικό αυλάκι, αλλά μπορεί να γίνει και με οποιοδήποτε άλλο, αν και αν είστε Ιταλοί και έχετε συνηθίσει να βλέπετε το Dolce de Varese ψημένο στο εν λόγω καλούπι, οποιαδήποτε άλλη μορφή θα σας φανεί περίεργη. σε εσένα.

Ο φούρνος προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς (356 F) και εισάγουμε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ένα γλυκό πανεύκολο στην παρασκευή του και που σίγουρα θα το επαναλάβετε.